10 gode bøger til efterårsferien Læg en kommentar

Kan I mærke, at vi nærmer os? Gåture i skoven, varm kakao foran pejsen, kreative udfoldelser med børnene, sove længe, bage kage, læse bøger i stearinlysets skær? Efterårsferien er lige om hjørnet, og mange af os har måske endda fri fra arbejde i nogle dage. Det betyder endnu mere tid til at fordybe sig i spændende bøger.

Baseret på nogle af årets stærkeste udgivelser giver vi jer her et bud på 10 gode bøger til efterårsferien.

Margaret Atwood – Tjenerindens fortællingRomanen bag tv-serien The Handmaid’s Tale.
“Tjenerindens fortælling” er en grusom beretning fra den nære fremtids USA, der er blevet til diktaturet Gilead. De få fødedygtige kvinder, der er tilbage, efter at forurening har gjort befolkningen steril, er blevet placeret hos samfundets magtelite. De skal sørge for, så slægten videreføres. Hvis tjenerinderne nægter, straffes de med døden.

Margaret Atwoods tystopiske klassiker fra 1985 er skræmmende aktuel og har fået et nyt gennembrud.

Køb bogen her

 

 

 

Johan Olsen – Bogen om verdenHvordan er Jorden egentlig opstået? Har her virkelig været helt mørkt engang? Og hvornår kom menneskene til? Det er det, Johan Olsen prøver at give os svar på i Bogen om verden. Han forklarer os om The Big Bang, der begyndte det hele. Om solen og stjernerne og altings byggesten, atomerne – der er en slags legoklodser, som alle ting er bygget af. Han fortæller om tyngdekraft og de energier, der holder sammen på verden og forklarer om det første liv, der opstod på Jorden og som langsomt og gennem mange millioner års udvikling nu er blevet til græsstrå, rødbeder og … dig og mig. Lige midt i den verden, vi alle sammen går rundt i i dag.

Bogen egner sig til de 11+ årige og kan både læses selv eller evt. sammen med forældrene. En rigtig familiebog at gå på opdagelse i.

Køb bogen her

 

 

 

David Lagercrantz – Manden der søgte sin skygge“Manden der søgte sin skygge” er femte bog i den fantastiske Millenium-serie og David Lagercrantz’ andet bidrag til den verdenskendte krimirække.

Historien starter i kvindefængslet Flodberga, hvor Salander er igang med at afsone en kort straf. Hun prøver at holde sig fra de mange konflikter bag tremmerne, men en kvinde fra Bangladesh får hende til at ændre holdning. En mand kommer ind en dag med informationer om hendes barndom. Nu får hun brug for Mikael Blomkvist til at grave videre.

En rigtig krimi til de kølige efterårsaftener.

Køb bogen her

 

 

 

Ken Follett – Den evige ildDa den protestantiske Elizabeth 1. bliver dronning af England, vender resten af Europa sig mod England, og i kulissen i Paris venter kusinen, den unge, katolske Maria Stuart, som mange mener, er den retmæssige arving til Englands trone. Elizabeth opretter derfor landets første efterretningstjeneste, der skal advare hende om mulige sammensværgelser og attentatplaner.

En medrivende historisk roman om kampen mellem dem, der går ind for frisind og tolerance, og de tyranner, der vil underlægge alle andre deres syn på verden – koste hvad det vil.

Køb bogen her

 

 

 

Jesper Wung Sung – En anden grenI 1902 åbner Tivoli dørene for en eksotisk og spektakulær udstilling. Blandt parkens forlystelser kan man opleve ægte kinesere. De er kommet direkte fra Canton, Shanghai og Hong Kong. Man kan se dem arbejde, tilberede mad og underholde, og i programmet står der, at det er ”aldeles forbausende og grænser til det utrolige, hvad en Kineser kan udholde af legemlige Pinsler”. Blandt kineserne er San Wung Sung. Blandt gæsterne Ingeborg Danielsen.

San og Ingeborg vækker skandale. Kvinder, der omgås kinesere, er halvkvinder. Det kan Ingeborg læse i avisen, det får hun at vide af sine nærmeste. Men Ingeborg er Ingeborg, og det er på grænsen til det utrolige, hvad hun kan udholde for den mand, hun har forelsket sig i, ordløst og intenst.

En anden gren er en storslået kærlighedsroman og en oplagt bog at bruge efterårsferien på.

Køb bogen her

 

 

Mich Wraa – Peters kærlighedDen 14. juli 1827 tiltrådte Peter von Scholten embedet som generalguvernør på Sankt Croix i Dansk Vestindien.

Præcis enogtyve år senere, den 14. juli 1848, forlod han øen i ly af mørket for at sejle til Danmark for sidste gang. Elleve dage forinden havde han – omgivet af mange tusind bevæbnede oprørere og imod den danske konges og regerings ønske – endelig sagt de ord der gjorde en ende på slaveriet i Dansk Vestindien: Now you are free!

Tag med Peter von Scholten tilbage til Dansk Vestindien og læs hans utrolige historie. En selvstændig fortsættelse til Mich Vraas anmelderroste roman Haabet.

Køb bogen her

 

 

 

Svend Brinkmann – Gå glipGå glip handler om begrænsningens kunst og værdien af at gå glip af noget. Denne livskunst er vigtig både for os som samfund og som mennesker. Det er i sig selv værdifuldt at lære ”at nøjes” frem for at ville det hele.

Der er grund til at gøre noget, hævder Svend Brinkmann, og det at gå glip af noget bør ifølge ham ses som en aktiv handlen og ikke som noget passivt, der bare sker. For ”at gå glip” kræver en indsats. Det er ikke så let, men er ikke desto mindre en eksistentiel, etisk og psykologisk nødvendighed.

Hvis der er bare én faglitterær bog du IKKE må gå glip af i år!

Køb bogen her

 

 

 

Ritt Bjerregaard – ValgtValgt er andet, selvstændige bind af Ritt Bjerregaards erindringer, hvor hun tager os med bag kulisserne i dansk politik op gennem 70’erne og frem til begyndelsen af 90’ere. Bogen er et portræt af en af tidens mest populære og indflydelsesrige politikere, der havde sine meningers mod. Det bragte hende i modvind blandt politikerkolleger og i medierne.

Vi møder den helt unge politiker, der bliver valgt til Folketinget i 1971 og kun to år senere bliver udnævnt til undervisningsminister af Anker Jørgensen. ”Ankers pinup” stod der dagen efter på Ekstra Bladets spiseseddel – og det var sigende for tiden. Kvinder måtte kæmpe en hård kamp for at blive taget alvorligt.

En læseværdig bog til dig, der interesserer dig for stærke kvinder, politik og Danmarkshistorie.

Køb bogen her

 

 

Sissel Jo-Gazzan -BlækhatRosa vokser op i Aarhus i 80erne blandt hippier, graffitikunstnere, BZere og venstreradikale. Hun bor sammen med sin mor, der går meget op i svampevidenskab og i kampen mod kapitalismen og mindre op i, hvem Rosas biologiske far er. Som voksen forsker Rosa i street art og har specialiseret sig i den anonyme street art-kunstner Blækhat, der provokerer og fascinerer hele verden med sin humoristiske, politiske kunst. Efter et forlist kærlighedsforhold rejser Rosa i Blækhats fodspor og ender i Berlin, hvor hun pludselig kommer meget tæt på gåden om, hvem hun selv er

Blækhat er en rørende og overraskende roman om familiehemmeligheder, om oceandybe venskaber og livskraftig kærlighed og om de politiske ekstremer, der enten skiller os ad eller binder os sammen.

Køb bogen her

 

 

 

Dan Brown – OprindelseDan Brown er tilbage, hvor vi kender ham allerbedst – på en hæsblæsende jagt gennem skjulte koder, religion, symboler og kunst. Hvor Browns populære hovedperson, professor Robert Langdon, tidligere har været udfordret af skjulte symboler i klassisk kunst, er det i OPRINDELSE en verden af moderne kunst, han bevæger sig ind i. Her udfordres han af to grundliggende spørgsmål i menneskets historie. Spændingen er intens fra start til slut. Der er med andre ord al mulig grund til at glæde sig til en ny klassisk Brown-roman.

Gå på opdagelse i skjulte symboler med Robert Langdon i din efterårsferie.

Køb bogen her

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *